ThE bROcCOLI's HAir

My photo
A full time of Bachelor of Applied Language Studies (Honours) Malay Language for Professional Communication at Universiti Teknologi MARA.Aku dibesarkan dlm famili yang sederhana dimana ayahku mendidik supaya berusaha utk mendapatkan sesuatu.susah payah untuk mendapatkan sesuatu mengajar ak untuk terus,terus,dan terus berusaha...biar x dapat pon..kematian ibu mse kecilku membuatku untuk terus tabah..dan sekarang ak dah 20 tahun..sepanjang 20 tahun ak hidup di bumi ALLAH SWT..disitulah kisahku bermula..insan yang bernama Amin Ja'afar..

Monday, 29 August 2011

Ramadhan pergi syawal menjelma..sedihnye ramadhan nak pergi:(

Dah lame ak x berblog..ehehehe..dekat berbulan2 gak..ramai kot kawan2 ak push ak" BILA LAGI AMIN KO NAK UPDATE BLOG TUH..eheheheheh..jawapan ak senang.."MALAS"..back to our discussion,macam2 dah berlaku sepanjang ramadan tahun ni..ramadan tahun ni jugak tahun last ak berbuke pose ng kawan ak..rindunye kat diorang..masak sama mase sahur,tarawih sama.2.gosip sama..(opsss!!!)ni lah aktiviti sepanjang ramadhan aku buat bersama2 nh kawan ak..sila lihat yea:)

Gambar raya group C..sakan bergambar..:P




SELAMAT HARI RAYA!!!!


ni plak antara hidangan yang sempat ak dan kawan ak masak mase berbuka dan bersahur..jangan jeles!!!..best sangat masak ng diorang..


                                                   mee goreng sosej..yummyy..
                                                      sempat lagi pose...mase sahur
                                                  sakan bercerita..best moment ever!!!
                                                    speggeti yang direbus..dapur elektrik gitu..
                                                    meatball from burger aje..jimat dan sedap
                                                   kuahnya bercampur dengan meatball..
                                                  sedia untuk dihidang..ketuk2 ramadan

ni last gambar mase ak berbuka pose kat padang MASJID SULTAN AHMAD,KUANTAN..bersama2 group C..last berbuka bersama2..







memang syok habis la berbuka pose ng bebudak group ak..ak pasti akan merindui kawan2 ak ni..sedih lak..huhuuhhuuhhuhu:(

lastly aku memohon keammafan sekiranya klu ak terkasar bahasa ng korang yea...
rindu sangat2 kat korang..ramadan ini akan menjadi satu memory terindah bagi kita semua..semoga aku dapat bertemu dengan ramadan tahun depan..sama2 kita doakan..

Wednesday, 6 April 2011

cuti sem n...cat rumah cat bilik la....

so agak lame ak menyepi dri blog n..bukan ape ak x tahu nak share ape ng korang..n pon atas desakan fizol anas...hahaahahah..hmmm..ak pon terfikir..ape yang ak nak share

terfikir lak kat umah ak tgh renovate..cat umah ..so ape kata ak share sket ape yang ak buat sepanjang cuti sem 2 n..
   dengan mengecat rumah n bilik ak       so mesti korang dah bosan x de tajuk2citer lain k ak nak share.weell..this is my blog..so i can write anything i want...so ak x mo karut panjang2 kat sini..so n la gambar yang ak sempat capture..so harap korang enjoy tengok gambar bilik ak ...ok x ng warna tuh..ak buat sendiri tau..sehari suntuk dok mengadap cat aje..sampai ak x blh tido dok bau cat aje..blh mati ak??ahahahah
n la gambar...tengok la..pastu ace komen sket..x susah kan??
tempatku beradu..biasa2 aje..
warna pink lagi..



ni la hasilnye...gabungan 2 warna..lily white and pink..
terhasil ruangan tidur yang tenang..
cetusan ideaku sendiri..
amacan ade gaya ALEX YONG x??

                           ruangan n belum siap lagi..x tahu la nak letak color ape??any ideas from u guys??

                                        tetiba lak ak teringat akan sesuatu..sesape yang pernah masuk bilik ak dulu B301..
                                                 tahulah mereka akan gambar ini....

    hahaahahahahahahahah....tahukah anda???fikir la2....rindunye!!!

Wednesday, 16 March 2011

Dah habis sem 2...nak coret2 sket!!boleh x??

sem 2 ak rindu sgt kat law C..mcn2 berlaku kat  law C..mula sem2 ak mcn x blh biase dgn perubahan yang mendadak yang berlaku kat sem 2..tpi selepas
beberapa bulan ak bersama dgn diorang..
ak mendapati..mereka sangat baik..inilah yang group ak suka..
ak memohon maaf sepanjang ak menjadi ketua kelas for sem 1 n 2..andai
ak terkasar bahasa..jangan simpan di dalam hati..harap muka 2 sem 2 ni kekal utuk sem 3 bln depan...
ingat ape2 yang terjadi...
kita tetap bersatu!!!


sempat lak bergambar ng sir syahril,our beloved psychologist
mse n last kuliah sem 2... 
gambar lagi...memang muka kiteorang aje yang ambil gambar n..
LOVE LAW C(^__^)
_FEAR US CAN KILL UNINTENTIONALLY_
rindunye ...korang semua..korang mmg gempak..sem 2 n sem paling best..jumpa sem 3 nti..bye:)
study bersama anas..woww..byknye buku..study k???
berselerak sangat kan??study la katakan ..hahaahah
kat TELUK CEMPEDAK..nyesal ak g..habis kaki ak seliuh n bengkok..tpi ak enjoy..
last paper MTC 038..sempat bergambar lagi..tu la kerja kiteorang..
gadis2 hot law C...HOT KE??
apebende yang senget n??ala buat perubahan sikit..asyik2 gambar biase aje..bosan ar..dasar banci lo!!
najwa x habis2 ng kepala die tuh..

ok..ni jela gambar yang ak sempat ambil sepanjang untuk sem 2...walaupun sikit tpi bermakna...
x pe la..x kisahh..ak kan baru aje blogging..
so klu ade kesilapan
harap maaf..
SEMESTER 2/LAW C 2010/11

Tuesday, 8 March 2011

lepak2 lu kat Taman Gelora release tension nak exam....

melompat sakan..:)
ini la aku..klu orang laen melompat aku pon nak jugak..
sesat ke???



so ni la aktiviti aku dan kawan2ku untuk..travel la katakan..suka sangat hari n..mcn2 berlaku..tgk hutan dan tasik yang menyeramkan..terlalu banyak imginasi kiteorang which is kitaorang aje yang tahu..ahahahaha..tpi part yang paling best kne kejar dek anjing..hahaah..langkah seribu..:)nak dekat final exam..tension2 pergi pantai..korang semua memang best..harap dapat buat lagi.

Friday, 4 March 2011

habis kuliah tandenye hampir tiba final exam sem 2...coret-coret sem 2(law c)

ok...n post ak yang kedua..kedua..perlu ak ingat kan lagi kedua..ak n jenis malas la nak update blog ak..dah nak buat sangat blog tpi malas plak nak update..itulah ak..atas desakan kawan baikku anas(fizz zoule) berkata:

ANAS:Amin,please update your blog..!!
AMIN:aduhh,x ingat la..x tahu nak cerita ape..nanti ak update...

tetibe aje ak terikut kata hatiku n untuk men up-date blog ak n..

chop..chop..chopp..ak nak cerita sal sem 2..ape yang ak boleh cakap sem 2 ni antara sem yang paling..BEST
why i said sO??
bcoz...
sem n..mcn2 pertelingkahan terjadi antara ak n tuuuttttt...tpi kejadian tulah menbuka mata ak n kawan2 ku di law c...akan sesuatu..YOU-KNOW-WHO!!!!

satu lagi mase campus day out....kat pantai balok..bestnye...satu kenangan yang ak dapat even law c x dpt hadiah yang banyak tpi disitu terjadi sesuatu yang ak sendiri susah nak percaya.gembira,makan sama,ambil gambar kat pantai,main nenek2 si bongkoko tiga dan menyanyi merupakan pengalaman paling manis...sem n juga ak berjaya menemui kawan baikku yang selalu bersama ng ak..sekarang ak mengabdikan gambar sahabat ku di wallpaper phone ak...sem n juga banyak konterversi,masalah dalaman.krisis n etc

tpi semuanye berjaya diselesaikan secara baik..ak sangat2....sayang LAW C...tersangatlah sayang...(^_-^)

'FEAR US CAN KILL UNINTENTIONALY"

Sunday, 20 February 2011

Aku dah ade BLOG!!!

Welcome to my blog guys!!!..THE BROCCOLI'S TALE..my story, my life!
In this blog..i'm gonna share to you about my life and ape2 aje yang ak nak share kat korang semua..
Plus,the purpose aku buat blog ni untuk merapatkan silaturrahim antara kawan2 ak since primary,secondary and university..
Don't expect much from me bcoz i 'm just the beginners in blogging.And your constructive criticism much more appreciated!

last but not least..harap korang sudi jenguk+ jadi follower yang setia to this THE BROCCOLI'S TALE..

and...and...tak lupe juga ucapan TRILLION kat Anas(fizz zoule) coz tolong aku siapkan blog,edit and masukkan lagu..tak tahu lah klu die x tolong x kan siap blog ak n..thanks anas..sayang kamooo:)