ThE bROcCOLI's HAir

My photo
A full time of Bachelor of Applied Language Studies (Honours) Malay Language for Professional Communication at Universiti Teknologi MARA.Aku dibesarkan dlm famili yang sederhana dimana ayahku mendidik supaya berusaha utk mendapatkan sesuatu.susah payah untuk mendapatkan sesuatu mengajar ak untuk terus,terus,dan terus berusaha...biar x dapat pon..kematian ibu mse kecilku membuatku untuk terus tabah..dan sekarang ak dah 20 tahun..sepanjang 20 tahun ak hidup di bumi ALLAH SWT..disitulah kisahku bermula..insan yang bernama Amin Ja'afar..

Wednesday, 16 March 2011

Dah habis sem 2...nak coret2 sket!!boleh x??

sem 2 ak rindu sgt kat law C..mcn2 berlaku kat  law C..mula sem2 ak mcn x blh biase dgn perubahan yang mendadak yang berlaku kat sem 2..tpi selepas
beberapa bulan ak bersama dgn diorang..
ak mendapati..mereka sangat baik..inilah yang group ak suka..
ak memohon maaf sepanjang ak menjadi ketua kelas for sem 1 n 2..andai
ak terkasar bahasa..jangan simpan di dalam hati..harap muka 2 sem 2 ni kekal utuk sem 3 bln depan...
ingat ape2 yang terjadi...
kita tetap bersatu!!!


sempat lak bergambar ng sir syahril,our beloved psychologist
mse n last kuliah sem 2... 
gambar lagi...memang muka kiteorang aje yang ambil gambar n..
LOVE LAW C(^__^)
_FEAR US CAN KILL UNINTENTIONALLY_
rindunye ...korang semua..korang mmg gempak..sem 2 n sem paling best..jumpa sem 3 nti..bye:)
study bersama anas..woww..byknye buku..study k???
berselerak sangat kan??study la katakan ..hahaahah
kat TELUK CEMPEDAK..nyesal ak g..habis kaki ak seliuh n bengkok..tpi ak enjoy..
last paper MTC 038..sempat bergambar lagi..tu la kerja kiteorang..
gadis2 hot law C...HOT KE??
apebende yang senget n??ala buat perubahan sikit..asyik2 gambar biase aje..bosan ar..dasar banci lo!!
najwa x habis2 ng kepala die tuh..

ok..ni jela gambar yang ak sempat ambil sepanjang untuk sem 2...walaupun sikit tpi bermakna...
x pe la..x kisahh..ak kan baru aje blogging..
so klu ade kesilapan
harap maaf..
SEMESTER 2/LAW C 2010/11

Tuesday, 8 March 2011

lepak2 lu kat Taman Gelora release tension nak exam....

melompat sakan..:)
ini la aku..klu orang laen melompat aku pon nak jugak..
sesat ke???



so ni la aktiviti aku dan kawan2ku untuk..travel la katakan..suka sangat hari n..mcn2 berlaku..tgk hutan dan tasik yang menyeramkan..terlalu banyak imginasi kiteorang which is kitaorang aje yang tahu..ahahahaha..tpi part yang paling best kne kejar dek anjing..hahaah..langkah seribu..:)nak dekat final exam..tension2 pergi pantai..korang semua memang best..harap dapat buat lagi.

Friday, 4 March 2011

habis kuliah tandenye hampir tiba final exam sem 2...coret-coret sem 2(law c)

ok...n post ak yang kedua..kedua..perlu ak ingat kan lagi kedua..ak n jenis malas la nak update blog ak..dah nak buat sangat blog tpi malas plak nak update..itulah ak..atas desakan kawan baikku anas(fizz zoule) berkata:

ANAS:Amin,please update your blog..!!
AMIN:aduhh,x ingat la..x tahu nak cerita ape..nanti ak update...

tetibe aje ak terikut kata hatiku n untuk men up-date blog ak n..

chop..chop..chopp..ak nak cerita sal sem 2..ape yang ak boleh cakap sem 2 ni antara sem yang paling..BEST
why i said sO??
bcoz...
sem n..mcn2 pertelingkahan terjadi antara ak n tuuuttttt...tpi kejadian tulah menbuka mata ak n kawan2 ku di law c...akan sesuatu..YOU-KNOW-WHO!!!!

satu lagi mase campus day out....kat pantai balok..bestnye...satu kenangan yang ak dapat even law c x dpt hadiah yang banyak tpi disitu terjadi sesuatu yang ak sendiri susah nak percaya.gembira,makan sama,ambil gambar kat pantai,main nenek2 si bongkoko tiga dan menyanyi merupakan pengalaman paling manis...sem n juga ak berjaya menemui kawan baikku yang selalu bersama ng ak..sekarang ak mengabdikan gambar sahabat ku di wallpaper phone ak...sem n juga banyak konterversi,masalah dalaman.krisis n etc

tpi semuanye berjaya diselesaikan secara baik..ak sangat2....sayang LAW C...tersangatlah sayang...(^_-^)

'FEAR US CAN KILL UNINTENTIONALY"