ThE bROcCOLI's HAir

My photo
A full time of Bachelor of Applied Language Studies (Honours) Malay Language for Professional Communication at Universiti Teknologi MARA.Aku dibesarkan dlm famili yang sederhana dimana ayahku mendidik supaya berusaha utk mendapatkan sesuatu.susah payah untuk mendapatkan sesuatu mengajar ak untuk terus,terus,dan terus berusaha...biar x dapat pon..kematian ibu mse kecilku membuatku untuk terus tabah..dan sekarang ak dah 20 tahun..sepanjang 20 tahun ak hidup di bumi ALLAH SWT..disitulah kisahku bermula..insan yang bernama Amin Ja'afar..

Friday, 6 January 2012

Snap!! snap!! Snap!! part 1: my birthday..20

Assalamualaikum kepada wahai pembaca blog dan pengunjung Malaysia di tahun baru 2012 dan bulan januari yang awesome ini  :D

Aku memang malas sangat nak update sal blog ni..entah tak tahu kenape..MEME jenis ak tak suka update blog..tapi aku update pon hari ini pasal birthday aku..ahaks!!ahaks!!ahaks!!..so untuk entry kali ini ak tak suka menulis sangat just i wanna share with uollss beberapa gambar-gambar penting yang menCOLOURkan hidup aku ni..pejam celik pejam celik *pastu terus mati..hahahaahha :P umur aku dah 20..20..NO!!.  Before that belom terlambat klu ak nak wish HAPPY NEW YEAR.cakap pasal new year resolution ni..banyak org contohnye:

Artis:"oh..tahun ni i harap performance i much better than last year"
Ahli sukan: "tahun ni saya mahu perbaiki mutu permainan saya ke tahap yang lebih baik..."bla..bla
tapi pernahkah kita berazam like this:

Hamba Allah:"tahun ini saya berharap dapat memperbaiki dimana kelemahan saya dan dapat mempertingkatkan amalan wajib atau sunat kepada ALLAH SWT supaya saya menjadi hamba ALLAH SWT yang bertaqwa".


jangan ambil hati this is just my opinion..well everyone have their own points..aku juga menasihati untuk diri aku juga:)..anyway


HAPPY NEW YEAR !!!

ok..berbalik kepada tajuk..hhehehehe..its my birthday!!..well there is nothing much i can said about my life.make it simple..aku berTERIMA KASIH special to my ayah and umi plus my sister kerana banyak memberi sokongan,nasihat dan memberi didikan kepada amin until now..my family are super duper awesome cool family i ever have..and also to all my friends dari tadika,sekolah kebangsaan bukit losong,sekolah menegah kebangsaan sultan ahamad and UiTM and directly or indirectly yang kenal aku..thanks guyss kerana sudi menjadi kawan saye..ehehehehee:P anyway now i'm:


so to end of this i wanna share with u guys a few la picture aku dari kecik until now yang gemuk+temban=COMEL :p


 hey!! this is me ..hmm about 2 or 3 years mcn tuh..what a cute boy :P
 bajet macho..wekkk!!
 kawan2 lama dari secondary school..reunion 5 tahun lagi
muka-muka bakal doktor la ni..aku sorang aje yang TERLOST..ahahahahh:)


 kawan-kawan paling baik saya:)
 behind me tuh..buat lawak 24 hours..mereka semua kawan baik saya juga.

 satu kelas memang sekepala..tengok lah..

 ni juga kawan baik saya..tapi yang tengah2 tuh our lecturer,sir syhril
 tak tahu la..aku rindu diorang semua ni..:(

so thats all from me..maaf la klu bahasa aku gune dalam entry kali ni campur*bahasa rojak menyampah kan aku..sori..yang buruk datang dari aku sendiri yang baik tuh datang dari Sang Pencipta ALLAH SWT..
Lastly:

don't be like this,totally annoying ahhahaahahah:P